Heeej, design met liefde voor mens & natuur
Heeej.nl B.V.

Heeej, design met liefde voor mens & natuur

Duurzaam design voor vogels

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wij van Heeej houden van de natuur. Daarom vind je in onze collectie veel producten die op een of andere manier een link hebben met de natuur. De moderne vogelhuisjes zijn daar een goed voorbeeld van.

Met voederplaatsen en nestkastjes helpen we de vogels die in ons verstedelijkt en landbouwintensieve land steeds meer moeite krijgen met het vinden van voedsel en nestmateriaal.

HELP DE VOGELS, DE MENSEN ÉN DE OCEAAN
Vogelhuizen brengen de natuur dichter bij de mens. Maar daarnaast probeert Ilse qua materiaal ook verantwoorde keuzes te maken.

Zo is het kunststof deel van het Cactus vogelhuisje gemaakt in Thailand van 50% gerecycleerde visnetten en 50% gerecycleerd nylon. Deze visnetten worden bij lokale vissers opgehaald. Ze ontvangen daarvoor een tegemoetkoming. De voordelen zijn groot: afgedankte visnetten belanden niet meer in zee. Bovendien krijgen de vissers zo nog een kleine aanvulling op hun inkomen.

MILEUVRIENDELIJKE BOMEN
Voor de ring van de Cactus is gekozen voor hout van de Rubberboom dat voor een langere houdbaarheid is behandeld met een matte lak. Het gebruik van dit hout is heel milieuvriendelijk. De rubberboom geeft voordelen aan de mens gedurende zijn hele leven en zelfs nog na zijn dood. Tijdens zijn ongeveer 30-jarig bestaan produceert hij namelijk latex. Zodra de latexopbrengsten laag worden, hakt men de boom om en gebruikt men het hout om allerlei dingen van te maken. Uiteraard worden er gelijk nieuwe rubberbomen geplant.

SNELGROEIEND BAMBOE
De Happy Houses en de bamboe serie zijn vervaardigd van bamboe. Het is milieuvriendelijk en duurzaam. Bamboe is namelijk een van de snelst groeiende planten van onze planeet. Het kan wel een meter per etmaal groeien! Bamboe staat bovendien bekend om haar hardheid.

DESIGN MAAKT HET LEVEN MOOIER
Heeej gelooft in producten die goed zijn voor mens én natuur. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame wereld waarin mens, dier en natuur in harmonie kunnen samenleven.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top